kalbimsin.ile.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kalbimsin.ile.biz

www.kalbimsin.ile.biz

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En iyi yollayıcılar
EmRaH
Rehberliğin Gerekliliği I_vote_lcapRehberliğin Gerekliliği I_voting_barRehberliğin Gerekliliği I_vote_rcap 
Sinem
Rehberliğin Gerekliliği I_vote_lcapRehberliğin Gerekliliği I_voting_barRehberliğin Gerekliliği I_vote_rcap 
By_TipSiz
MeKansiz
Emre-X
Asi_GuzeL
ibrahimk
FiyaKaLii
En son konular
» slm
Rehberliğin Gerekliliği Icon_minitimePtsi Şub. 02, 2009 1:57 am tarafından FiyaKaLii

» Slm
Rehberliğin Gerekliliği Icon_minitimePtsi Ocak 12, 2009 8:30 pm tarafından EmRaH

» Londra’da yaşayan Lefkos Hajji’nin (28), sevgilisi Leanne’ye (26) balonla yapmayı planladığı evlilik teklifi kendisine pahalıya mal oldu.
Rehberliğin Gerekliliği Icon_minitimePaz Ocak 11, 2009 2:40 am tarafından Asi_GuzeL

» Bu Program Msn Yamalarinin En Etkİlİsİ Ve En İŞe Yarayani!!!!mutlaka Bakin!!!
Rehberliğin Gerekliliği Icon_minitimeC.tesi Ara. 20, 2008 3:02 pm tarafından EmRaH

» Suskun nickler
Rehberliğin Gerekliliği Icon_minitimePerş. Ara. 18, 2008 11:08 pm tarafından Emre-X

» www.kalbimsin.ile.biz
Rehberliğin Gerekliliği Icon_minitimeCuma Ara. 05, 2008 7:12 pm tarafından EmRaH

» Banner Avatar etc yapim siteleri.
Rehberliğin Gerekliliği Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 11:24 pm tarafından EmRaH

» cr komutları , telnet komutları ve oper komutları
Rehberliğin Gerekliliği Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 9:27 pm tarafından EmRaH

» Windows Live Messenger eklentileri
Rehberliğin Gerekliliği Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 9:26 pm tarafından EmRaH

Kimler hatta?
Toplam 337 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 337 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 337 kişi Cuma Kas. 01, 2024 12:35 pm tarihinde online oldu.
Anket
Istatistikler
Toplam 26 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: aşkım

Kullanıcılarımız toplam 1108 mesaj attılar bunda 1056 konu

Rehberliğin Gerekliliği

YazarMesaj
EmRaH
Administrator
Administrator
EmRaH

Rehberliğin Gerekliliği Empty
MesajKonu: Rehberliğin Gerekliliği   Rehberliğin Gerekliliği Icon_minitimePaz Kas. 16, 2008 2:05 am

Rehberliğin Gerekliliği

--------------------------------------------------------------------------------

Rehberliğin Gerekliliği:

Öğrenciler profesyonel ve kişisel gelişimlerinde eğitimsel, kişisel ve mesleki 3 ana alanda yardıma ve yönlendirmeye ihtiyaç duyabilirler. Bu 3 ana unsur bazı noktalarda ayrılsalar da özde birbirleriyle ilişki içerisindedir ve bir araya gelerek profesyonel ve şahsi gelişimde tamamlayıcı rolü üstlenirler. Bu 3 ana unsurdan bir tanesindeki gelişim başarısızlığı diğerlerini de etkilerken her birinin kendi içerisindeki ilerlemesi seçilen alandaki profesyonel başarıyı maksimum orana yükseltir. Bu zincirleme ilişkinin sabit tutulabilmesi için her 3 alan içerisindeki önemli unsurların muhafaza edildiği bir denge kurulmalıdır. Sadece bir alandaki önemli noktalara konsantre olmak diğer 2 alanın ihmal edilmesine etkinin azalmasına neden olabilir.

Profesyonel anlamda rehberlik dalında yardım bekleyen birinin bir kursa veya eğitim programına girmekte ya da devam etmekte emin olmadığı durumlarda eğitimsel rehberlik ve desteğe olan ihtiyaç artar. Bu tür durumlarda bilgiyi ve öğrenme sonuçlarını gözden geçirmek gerekebilir. Aslında öğrenim gören kimse eğitim ve öğretimin yaşamın bir gereksinimi olduğunu tam olarak göremiyorsa öğrenme motivasyonu da o oranda düşük ya da hiç olmayacaktır.

Genç bir insan okuldan iş yaşamına ya da buluğ çağından yetişkinliğe geçiş yaptığı dönemde kişisel yönlendirme ya da desteğe ihtiyaç duyabilir. Bugün İngiltere’de gençler 18 yaşını doldurduklarında yetişkin statüsüne geçerek bağımsız olarak yaşamlarını tüm sorumluluklarını üstleniyorlar. Bu zamanı takip eden gelecek yıllar içerisinde seksüel, sosyal ve fiziksel gelişimlerini olgunlaşarak sürdürüyorlar. Aile kontrolünden uzak, daha özgür ve da ha geniş bir sosyal yaşam içerisinde medya reklamlarının etkisiyle yaşamlarını sürdürebilmek için daha fazla paraya ihtiyaç duyuyorlar. Yetersiz maddi olanaklar yaşam tarzındaki değişiklik psikolojik baskıya neden olabilir. İlerleyen büyüme çağında makul bir iş bulabilmek için gerekli olan yüksek öğrenim ihtiyacının farkına varılması bir yük haline geliyor.

Yaşça daha büyük insanlarda emeklilik yaşına geçiş yine sorun olabiliyor. Bu tr durumlarda da boş zamanları doğru (etkili) değerlendirebilmek için yine rehberliğe ihtiyaç duyuluyor.

Bu noktada yetişkin eğitimi hizmetindeki personel insan ilişkilerinde başarılı ve etkili olmalıdır.

Mesleki rehberlik genel olarak iş bulma, iş verme, meslek ile ilgili diğer meselelerle ilgilidir. Daha genç insanlar söz konusu olduğunda ilk olarak iş bulma ya da işe göre beceriler edinme yöntemlerine önem verilir.

İşsizlik ya da erken emeklilik kariyer olanaklarını ve destek sağlaması açısından rehberliğe olan ihtiyacı artırır. Bu konularda eğitim verdiğiniz grubun bilgi ve becerilerini daha etkin kılabilmeleri ve zamanın standartlarına göre güncelleştirebilmeleri için yardıma ihtiyacı olacaktır.

Rehberliğin amacı şahsi kararlar vermede çözüm olanakları sağlamak değil kuruluşlarla işbirliği içerisinde kişisel gelişimi desteklemektir. Rehberin en önemli görevi yönettiği grubun niteliklerini öğrenip bunları kişisel ihtiyaçlar doğrultsun da geliştirmektir.

Genelde okulu bırakıp iş yaşamına başlayan gençler aşağıdaki şıklarda verilen durumları içerirler:

• Resmi eğitim gerektiren veya gerektirmeyen işler.
• Yüksek öğrenim kuruluşları ya da üniversitelerin sağladığı eğitim – öğretim,
• Eğitim acentesinin eğitim öğretim,
• İşsizlik

Eğitmenler profesyonel yardıma ihtiyacı olanlara kişisel gelişim için alınan kararlarda iyi bir rehberlik ve danışmanlık olanağı sunabilmelidirler.

Ödev 7.22 : Kişisel Gelişim Rehberlik İmkanlarını Araştırma:

Öğrencilerin profesyonel ve kişisel gelişimlerindeki ilerleme grup çalışması yaklaşımında toplanır. Çünkü genelde öğretmen – öğrenci ilişkisinden birden fazla öğretmen sorumludur.

Kurumunuzdaki kişisel rehberlik organizasyonunu araştırın ve bireysel rol / görev sahiplerini gösteren bir grafik hazırlayarak bu önemli işteki görevinizi yerine getirebileceğinizden emin olabilmek için yardımına ihtiyaç duyacağınız kuruluşla birlikte çalışın.

- Kendi kurumunuzdaki çalışmayla grubunuzun üyeleri ve kurs eğitiminizle birlikte karşılaştırın.

• Yardım alabileceğiniz profesyonel ve kişisel ilerleme bir ekip var mı?
• Eğer yoksa bir grup oluşturmak için neler yapabilirsiniz?
http://mykalbisi.forummum.com

Rehberliğin Gerekliliği
1 sayfadaki 1 sayfası