kalbimsin.ile.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kalbimsin.ile.biz

www.kalbimsin.ile.biz

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En iyi yollayıcılar
EmRaH
Hazreti Ebu Bekir I_vote_lcapHazreti Ebu Bekir I_voting_barHazreti Ebu Bekir I_vote_rcap 
Sinem
Hazreti Ebu Bekir I_vote_lcapHazreti Ebu Bekir I_voting_barHazreti Ebu Bekir I_vote_rcap 
By_TipSiz
MeKansiz
Emre-X
Asi_GuzeL
ibrahimk
FiyaKaLii
En son konular
» slm
Hazreti Ebu Bekir Icon_minitimePtsi Şub. 02, 2009 1:57 am tarafından FiyaKaLii

» Slm
Hazreti Ebu Bekir Icon_minitimePtsi Ocak 12, 2009 8:30 pm tarafından EmRaH

» Londra’da yaşayan Lefkos Hajji’nin (28), sevgilisi Leanne’ye (26) balonla yapmayı planladığı evlilik teklifi kendisine pahalıya mal oldu.
Hazreti Ebu Bekir Icon_minitimePaz Ocak 11, 2009 2:40 am tarafından Asi_GuzeL

» Bu Program Msn Yamalarinin En Etkİlİsİ Ve En İŞe Yarayani!!!!mutlaka Bakin!!!
Hazreti Ebu Bekir Icon_minitimeC.tesi Ara. 20, 2008 3:02 pm tarafından EmRaH

» Suskun nickler
Hazreti Ebu Bekir Icon_minitimePerş. Ara. 18, 2008 11:08 pm tarafından Emre-X

» www.kalbimsin.ile.biz
Hazreti Ebu Bekir Icon_minitimeCuma Ara. 05, 2008 7:12 pm tarafından EmRaH

» Banner Avatar etc yapim siteleri.
Hazreti Ebu Bekir Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 11:24 pm tarafından EmRaH

» cr komutları , telnet komutları ve oper komutları
Hazreti Ebu Bekir Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 9:27 pm tarafından EmRaH

» Windows Live Messenger eklentileri
Hazreti Ebu Bekir Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 9:26 pm tarafından EmRaH

Kimler hatta?
Toplam 71 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 71 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 203 kişi Perş. Ekim 17, 2024 11:33 am tarihinde online oldu.
Anket
Istatistikler
Toplam 26 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: aşkım

Kullanıcılarımız toplam 1108 mesaj attılar bunda 1056 konu

Hazreti Ebu Bekir

YazarMesaj
EmRaH
Administrator
Administrator
EmRaH

Hazreti Ebu Bekir Empty
MesajKonu: Hazreti Ebu Bekir   Hazreti Ebu Bekir Icon_minitimePaz Kas. 16, 2008 3:12 am

Hazreti Ebu Bekir

--------------------------------------------------------------------------------

Hazreti Ebu Bekir ile bir saat

HAZRETİ Ebu Bekir (RA) içeri girince Sevgili Peygamberimiz ayağa kalktılar. Mecliste bulunan Hz. Ömer merak eder: "Ey Allah'ın Resulu, Ebu Bekir (RA) içeri girince siz ayağa kalktınız. Neden böyle yaptınız?"

Efendimiz cevap verirler: "Cebrail yanımdaydı. Hz. Ebu Bekir gelince, 'Bu Ebu Bekir'dir, sen onu tanır mısın' diye sordum. Cebrail: 'Senin yeryüzünde tanıdığını (sevdiğini) göktekiler de bilir' dedi ve ayağa kalktı. Ben de ayağa kalktım. Cebrail oturmadıkça ben de oturmadım."

Cebrail'i ayağa kaldırabilecek kadar göktekilere sevilmek, övülmek ve itibar görmek! Ne dersiniz; dünyamız standartlarını çok aşıyor değil mi?

Yine Hz. Cebrail diyecektir: "Biz göktekiler, Hz. Ebu Bekir'i yerdekilerden daha iyi tanırız. Bizim yanımızda Hz. Ebu Bekir'in adı, halim, yumuşak ahlaklı güzel insandır."

Cebrail bir ara şöyle dedi: "Muhammed (AS)! Ebu Bekir'in bir saati 70 yıla denktir."

İbadet açısından Sevgili Peygamberimiz bu sözlere sevinir. Hz. Bilal'e, "Bana Ebu Bekir'i çağır" buyurur. Biraz sonra Hz. Ebu Bekir gelir. Peygamberimiz sorarlar: "Ebu Bekir evde ne yapıyordun?"

Hz. Ebu Bekir (RA) cevap verir: "Düşünüyordum. Allah iki ev yarattı. Biri cennet, ötekisi cehennem. Ben kendi kendime şöyle dedim: Allah'ım, bedenimi öyle büyük yap ki, cehennemi ben kuşatayım. Başka hiçbir kimse cehennem korkusu ile ibadet yapmasın. Başka hiçbir kimse cehennem korkusu yaşamasın."

Karını niye boşuyorsun

ADAM Hz. Ömer'in karşısında karısını boşayacak, onun için halifeden izin alacak. Hz. Ömer bu karardan rahatsız oluyor ve soruyor: "Neden hanımını boşuyorsun?" Adam, "Çünkü artık onu sevmiyorum" der. Hz. Ömer (RA) tepkilidir.

"Sen bütün evlilikler sevgi üzerine mi devam ediyor sanıyorsun. hani idarecilik, hani güven, hani vefa."

Hz. Ömer'in usta dokunuşu 20. asırdaki birçok boşanmanın, vefasızlığın, güvensizliğin önünü kesecek yolu nasıl da gösteriyor. Nerede bizleri Hz. Ömer gibi sarsacak insanlar? Nerede Hz. Ömer gibi güvenilecek, gidilecek, başvurulacak zirveler? (el-Beyan ve't-Tebyn 2/101)

Neden şahitlik ediyorsun

ADAM, Hz. Ömer'in önünde şahitlik ediyor, birini övüyor. Hz. Ömer şahide sorar: "Komşusu musun?" Adam, "Hayır" der.

- Onunla alış verişin oldu mu?

- Hayır.

- Onunla yolculuk ettin mi?

- Hayır.

- Onu sürekli mescitte namaz kılarken mi gördün?

- Hayır.

Hz. Ömer birden hiddetlenir, "Hadi kalk ve git, adamı tanımıyorsun nasıl referans oluyorsun?" der.

Bu da bir Hz. Ömer dokunuşu, bugünlerde bunlar sorulmuyor artık. Adamınız mı, akrabanız mı? Bu referanslık için yetiyor maalesef.

Adil bir insan aranıyor

Şehit ailelerine maaş...

"Kadisiye savaşındayız, Şaire Hamsa'nın dört oğlu bu savaşa katılıyor. Yüce Allah'ın takdiri, bu dört delikanlı da şehit oluyor. Hamsa (RA) tek başına kalıyor, olayı duyan Hz. Ömer talimat veriyor: Her bir oğlu için Hamsa'ya maaş veriniz. Her bir oğlu için ayrı ayrı maaş bağlanır. Böylece 200'erden 800 altın maaş alır her ay düzenli olarak."
http://mykalbisi.forummum.com

Hazreti Ebu Bekir
1 sayfadaki 1 sayfası