kalbimsin.ile.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kalbimsin.ile.biz

www.kalbimsin.ile.biz

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En iyi yollayıcılar
EmRaH
Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek I_vote_lcapResulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek I_voting_barResulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek I_vote_rcap 
Sinem
Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek I_vote_lcapResulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek I_voting_barResulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek I_vote_rcap 
By_TipSiz
MeKansiz
Emre-X
Asi_GuzeL
ibrahimk
FiyaKaLii
En son konular
» slm
Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek Icon_minitimePtsi Şub. 02, 2009 1:57 am tarafından FiyaKaLii

» Slm
Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek Icon_minitimePtsi Ocak 12, 2009 8:30 pm tarafından EmRaH

» Londra’da yaşayan Lefkos Hajji’nin (28), sevgilisi Leanne’ye (26) balonla yapmayı planladığı evlilik teklifi kendisine pahalıya mal oldu.
Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek Icon_minitimePaz Ocak 11, 2009 2:40 am tarafından Asi_GuzeL

» Bu Program Msn Yamalarinin En Etkİlİsİ Ve En İŞe Yarayani!!!!mutlaka Bakin!!!
Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek Icon_minitimeC.tesi Ara. 20, 2008 3:02 pm tarafından EmRaH

» Suskun nickler
Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek Icon_minitimePerş. Ara. 18, 2008 11:08 pm tarafından Emre-X

» www.kalbimsin.ile.biz
Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek Icon_minitimeCuma Ara. 05, 2008 7:12 pm tarafından EmRaH

» Banner Avatar etc yapim siteleri.
Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 11:24 pm tarafından EmRaH

» cr komutları , telnet komutları ve oper komutları
Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 9:27 pm tarafından EmRaH

» Windows Live Messenger eklentileri
Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 9:26 pm tarafından EmRaH

Kimler hatta?
Toplam 394 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 394 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 394 kişi Cuma Kas. 01, 2024 12:38 pm tarihinde online oldu.
Anket
Istatistikler
Toplam 26 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: aşkım

Kullanıcılarımız toplam 1108 mesaj attılar bunda 1056 konu

Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek

YazarMesaj
EmRaH
Administrator
Administrator
EmRaH

Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek Empty
MesajKonu: Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek   Resulullahi Kurani Ve Allahi Sevmek Icon_minitimePaz Kas. 16, 2008 3:13 am

--------------------------------------------------------------------------------

'Hz. Peygamber'e ve Kuran'a teslim oldum!'

BİZLER Hz. Muhammed'in (SAV) son peygamber olarak gönderildiğine iman ediyoruz.

Ona inen vahiy (Kuran-ı Kerim) indiği çağdaki din ve felsefenin yanlışlıklarını belirlemiş ve bütün insanlığı son din olan İslam'a davet etmiştir. Necaşi gibi Hıristiyan imparatorlar, Hz. Abdullah b. Selam (RA) gibi Yahudi kökenli din alimleri, İslam'la kucaklaşmışlardır. Adlarını verdiklerim sadece sembolik isimlerdir, bunun örnekleri hayli çoktur.

Hz. Muhammed'e (SAV) iman edenler, O'nun tebliğ ettiklerinin tümünü şeksiz ve şüphesiz kabul etmişlerdir. Çünkü Peygamberimize hem iman hem de itaat şarttır. Çünkü iman, itaati (uymayı) gerektirir. Hz. Peygamber'in peygamberliğini kabul etmek, boş bir tasdikten ibaret değildir. Yani, sen peygambersin denmekle iş bitmiş olmaz.

O'nun peygamberliğini kabul etmek, O'na inen vahyi de kabul etmektir. O'na inen vahiy Kuran-ı Kerim'de ise, tek makbul dinin İslam olduğu apaçık ayetlerle belirlenmiştir. Bu noktaya hiçbir İslam alimi itiraz etmemiştir. Zira buna itiraz eden, Hz. Peygamber'e itiraz etmiş olur. Kuran-ı Kerim ve hadisler bu aktardığımı şöyle formüle ediyor:

* * *

"Ve size Resulullah (mal ve diğer hususlardan) ne verirse onu alınız. Ve sizi neden men ederse hemen ondan vazgeçin" (Haşr, 7)

"Size ne emrettimse onu alınız (ona sarılınız) ve sizi neden men ettim ise ondan vazgeçin." (İbn Mace, Mukaddim)

"Kim Peygamber'e (Muhammed) itaat ederse muhakkak Allah'a itaat etmiş olur ve kim yüz çevirirse aldırma; çünkü seni onların üzerine (günahlardan) koruyucu olarak göndermedik." (Nisa, 80)

Bu ayetlerden ve hadislerden açıkça anlaşılıyor ki, Kuran indikten ve Hz. Peygamber (SAV) elçi olarak görevlendirildikten sonra durumu duyan kitap ehli ve diğer insanlar; bu dine bağlanmak, Kuran'la amel etmek ve Hz. Peygamber'in yolundan gidip emir ve yasaklarına uymakla yükümlü tutulmuşlardır. Hz. Peygamber (SAV), Muaz b. Cebel'i (RA) Yemen'e vali olarak gönderdiğinde ona şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz sen kitap ehli olan bir kavme gidiyorsun. Onları Allah'tan başka ilah olmadığına ve benim Allah'ın resulü olduğuma şahadet etmeye davet et. Eğer onlar üzerine her gün ve gecede beş vakit namazı farz kıldığını onlara bildir, sonra Allah'ın onların malında sadaka (zekátı) farz kıldığını bildir." (Buhari, Zekát, Müslim, İman, 7; Tirmizi, Zekát, İbn Mace, Zekat, 1)

Bu tarihi belge şunu gösteriyor: Hz. Peygamber'e iman etmek yetmemektedir, İslam'a uymak da şarttır.

Sahabeden Abdullah Yeşkuri'nin (RA) anlattığı hatırası, bize Hz. Peygamber'in varlık sebebini, insanlardan ne istediğini, O'na nasıl iman etmemiz gerektiğini öğretiyor. Abdullah (RA) anlatıyor:

"Peygamberimizi hac günlerinde aradım, O'nu bulamıyordum nerede dedim, Arafat'a gitti dediler. Arafat'ta yol üzerine geçtim ve durdum, nihayet O geldi, ben Arafat yolundaydım, benim yolun üzerinde durduğumu gören birisi, 'Oradan çekil, Peygamberimiz geliyor' dedi. Peygamberimiz (SAV) ise, 'Onu bırak, ihtiyacı vardır' buyurdular. Sıkışa sıkışa ona yaklaştım, devesinin yılarından tuttum ve

- Beni cennete yaklaştıracak, cehennemden uzaklaştıracak ameli bildir dedim.

Peygamberimiz önce göğe baktı, sonra başını önüne çevirdi. Sonra bana döndü ve şöyle buyurdu:

- Beni iyice dinle, aklında iyi tut. Allah'a ortak koşmadan ibadet et, farz olan 5 vakit namazını kıl, zekátını ver, Kábe'ye haccını yap, ramazan orucunu tut. Halkın sana yapmak istemediğini sen de yapma. Hadi artık yolumdan çekil (de gidelim)." (Ahmed b. Hanbel, c.6,5 538-584)

* * *

Son olarak şunu söylemekte fayda vardır: Bazı hadislerde, "La ilahe illallah - Allah'tan başka ilah yoktur" diyen cennete girer tarzında ifadeler vardır. Bunu doğru değerlendirmek lazım; çünkü bu kelime ile "Muhammed (SAV) Allah'ın resulüdür" cümlesi birbirinden ayrılamaz ve bu ifadeyi kullanan, yani "La ilahe illallah" yeter diyen bizatihi Hz. Peygamber'dir, yani bunu söyleyin diyen Hz. Peygamber'dir.

Siz bu cümleyi söylediğinizde Hz. Peygamber'e iman ederek, itaat ederek, uyarak demiş olacaksınız. Bu çok açık olan ayrıntıyı bile göremiyoruz bazen.

Yüce Rabbim bizi insanlığa faydası dokunan, bütün insanlara hoşgörülü davranan, her türlü ayrımcılığa karşı çıkanlardan eylesin.
http://mykalbisi.forummum.com

1 sayfadaki 1 sayfası