Hizmet içi Eğitim
--------------------------------------------------------------------------------
Hizmet içi Eğitim
Özel ve tüzel kişilere ait iş yerlerinde, belli bir maaş veya ücret karşılığında işe alınmış veya çalışmakta olan bireylere görevleri ile ilgili bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak üzere yapı¬lan eğitime denir (Demirel 1993:50).
Hizmet içi eğitim toplumun tümüne yönelmiş, eğitimin genel amaçlarını bir bütün olarak gerçekleştirmek isteyen örgün ve yaygın eğitim prog¬ramlarındaki hedeflerin sınırlılığı ve kapsamının belirli şartlarda çalışan kişileri içine almasıyla farklı olan hizmet içi eğitim iş veriminin artırıl¬ması, üretilen mal ve hizmetlerin niteliklerinin yükseltilmesi için gerekmektedir. Böylece ekonomik gelişme içerisinde zamandan ve eğitim har¬camalarından tasarruf edilerek, tüm alanlarda, her kademede ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü belirli bir süre içinde eğiterek, onu yeni¬liklerden haberdar etmek gerekir. Böylece ekonomik gelişme içinde, za¬mandan ve eğitim harcamalarından tasarruf edilerek bütün sektörlerde, her kademede ihtiyaç duyulan kalifiyeli işgücünü belirli bir süre içinde yetiştirme amaç edinilmelidir.
Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan hizmet içi eğitim sistemleştirilmiş bir eğitimdir.