kalbimsin.ile.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kalbimsin.ile.biz

www.kalbimsin.ile.biz

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En iyi yollayıcılar
EmRaH
Okul ve Eğitim I_vote_lcapOkul ve Eğitim I_voting_barOkul ve Eğitim I_vote_rcap 
Sinem
By_TipSiz
MeKansiz
Emre-X
Asi_GuzeL
ibrahimk
FiyaKaLii
En son konular
» slm
Okul ve Eğitim Icon_minitimePtsi Şub. 02, 2009 1:57 am tarafından FiyaKaLii

» Slm
Okul ve Eğitim Icon_minitimePtsi Ocak 12, 2009 8:30 pm tarafından EmRaH

» Londra’da yaşayan Lefkos Hajji’nin (28), sevgilisi Leanne’ye (26) balonla yapmayı planladığı evlilik teklifi kendisine pahalıya mal oldu.
Okul ve Eğitim Icon_minitimePaz Ocak 11, 2009 2:40 am tarafından Asi_GuzeL

» Bu Program Msn Yamalarinin En Etkİlİsİ Ve En İŞe Yarayani!!!!mutlaka Bakin!!!
Okul ve Eğitim Icon_minitimeC.tesi Ara. 20, 2008 3:02 pm tarafından EmRaH

» Suskun nickler
Okul ve Eğitim Icon_minitimePerş. Ara. 18, 2008 11:08 pm tarafından Emre-X

» www.kalbimsin.ile.biz
Okul ve Eğitim Icon_minitimeCuma Ara. 05, 2008 7:12 pm tarafından EmRaH

» Banner Avatar etc yapim siteleri.
Okul ve Eğitim Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 11:24 pm tarafından EmRaH

» cr komutları , telnet komutları ve oper komutları
Okul ve Eğitim Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 9:27 pm tarafından EmRaH

» Windows Live Messenger eklentileri
Okul ve Eğitim Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 9:26 pm tarafından EmRaH

Kimler hatta?
Toplam 178 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 178 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 203 kişi Perş. Ekim 17, 2024 11:33 am tarihinde online oldu.
Anket
Istatistikler
Toplam 26 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: aşkım

Kullanıcılarımız toplam 1108 mesaj attılar bunda 1056 konu

Okul ve Eğitim

YazarMesaj
EmRaH
Administrator
Administrator
EmRaH

Okul ve Eğitim Empty
MesajKonu: Okul ve Eğitim   Okul ve Eğitim Icon_minitimePaz Kas. 16, 2008 2:05 am

Okul ve Eğitim

--------------------------------------------------------------------------------

Okul ve Eğitim
Okul, eğitimin belli bir grubun, belli yer zamanda, bilinmezlik duru¬munda, zeka, moral, teknik bilgi ve beceri bakımından kasıtlı ve planlı olarak yeni davranışlar kazanmasını sağlayacak şekilde düzenlendiği kurumdur. Okul, yönetim, öğretim, öğrenciler ve ilgili başka görevlilerin içinde gerekli okul çalışmalarını sürdürdükleri yapı, çerçeve ya da düze¬ne denir. Okul, eğitim sistemi içinde temel sayılabilecek bir kurumdur. Okul, bulunduğu yerin, çevrenin içinde yer alan bir eğitim sistemidir.
Okulun temel görevi, yeni davranışlar edinmede yüksek bir verime ulaşmanın kaçınılmaz olduğu günümüz toplumlarında, kişinin bu davra¬nışları kazanması rastlantılara bırakılamaz. Kişilere, bu yeni görevlerin uzman kişilerle ve verimli bir şekilde kazandırılması gerekir. Bu görevi yerine getirme yükümlülüğü ise bir toplumsal kurum olarak okula ve¬rilmiştir. Okul, belli bir program uyarınca kazandırılmakta olan bir dav¬ranış değiştirme kuruluşudur. Öğretim programları okulların davranış değiştirme amacı ile göstereceği çabaların bir planı, öğretmenler ise usta birer uygulayıcılarıdır.
Zamanımızda ekonominin ihtiyâç duyduğu, eğitilmiş insan gücünü ye¬tiştirme bakımından okullara düşen görev ve sorumluluklar her geçen gün daha da artmaktadır. Sanayileşme, eğitime ekonomik açıdan daha çok önem verilmesini zorunlu hale getirmiştir. İşe girmede aranan şartla¬rın gittikçe daha özel ve uAuanlık gerektirecek bilgi ve becerilere da¬yanması, okulun görevlerinin çeşitlenerek artmasına neden olmuştur.
Bilginin artması ve çeşitlenmesi, toplumların kalkınma çabalarını yada kalkınmışlık durumunu koruyabilmek için, üyelerini mesleki açıdan değişen ve gelişen teknolojiye ayak uyduracak şekilde yetişmeleri ve bu yeniliklere uyum sağlayabilecek hale getirilmesi zorunlu haline gelmiş¬tir. Bu da eğitimin okuldaki gibi planlı, kasıtlı ve programlı bir biçimde gerçekleştirilmesini gerektirmektedir.
Okul, aile ve arkadaşlık grupları gibi bir toplumsal kurum ya da sistem olarak ele alınabilir. Bu nedenle okulun görevlerini üç grup alfanda top¬lamak mümkündür.
(l) Toplumsallaştırma,
(2)bilgi, beceri, tutum ve alış¬kanlıklar gibi bilgi aktarımı ve
(3) çeşitli eğitsel ve mesleki hedeflere yö¬neltme olarak sıralanabilir.
Eğitim sistemini diğer sistemlerden farklı olarak temel sistem diye adlandırılabilecek bir sisteme sahiptir. Bu da okuldur. Okul eğitim sisteminin tüm özelliklerini taşımaktadır. Okul çevresinde insan, malzeme, bilgi türünde değişik girdiler alır, bunları eğitim süreci ile işleyerek çevresine çıktılar halinde sunar. Bu süreç içerisinde çevreyle etkileşimde bulunur, etkilenir ve etkiler. Eğitim sürecinin etkili olabilmesi için okulda kontrol-denetim ile etkili olarak kullanılması gereken dönüt-düzeltme mekanizması yer alır.
http://mykalbisi.forummum.com

Okul ve Eğitim
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hizmet içi Eğitim
» Aile Içi Eğitim
» OKUL ve TOPLUM