'CR üzerinde renkli nick kullanıyorlar bende kullanmak istiyorum!!' diyorsanız dikkatlice okuyunuz, yazılanları harfien uyguladıgınızda amacınıza ulaşmış olacaksınız
Öncelikle bu işin başka bir yolu varmı bilmiyorum fakat bizim kullanacagımız yolun mantığını anlatmak istiyorum, şayet anlamadığımız bir olayı kullanmak istemeyiz değilmi.
Mantık; Biz servere linklenerek, bu link üzerinden gönderdigimiz komutalar ile nicklerimizi server üzerinde zorunlu olarak degiştirmeyi sağlıyoruz. Bir nevi servere var olmayan bir sunucu linkleyerek serveri aldatıyoruz.
Ee peki nasıl linklenecegiz? Basit bir sock uygulaması ile (bu herhagi bir programlama dili ile yazılmış olabilir) biz burada mIRC Scripting dilini kullanacagız çünki hem basit, hem konumuza uygun.
Öncelik ile baglanacagımız LINK ile ilgili hesabı oluşturmalıyız.
ben seyyah isminde bir server oluşturacağım ve şifreside seyyah olacak
/as server seyyah add
/as server seyyah set inpass seyyah
/as server seyyah set outpass seyyah
Buraya dikkat buradaki link ismini ve şifresini aşagıdaki verdigimiz kod içersinede girecegiz.
/as server seyyah set name seyyah.ConferenceRoom.com
/as server seyyah set ping 240
/as server seyyah enable
Ve asıl linklenecegimiz server HUB olmalı
/as general set hub
şimdi mIRC'e aşagıdaki kodu koyalım.
- Kod:
-
;### Link Conf.
alias -l linkname return seyyah.ConferenceRoom.com
alias -l linkpass return seyyah
alias -l irchost return irc.sizinserveriniz.com
alias -l ircport return 6667
alias SockServ {
sockclose SockServ
sockopen SockServ $irchost $ircport
echo $color(info) -a :SockServ Açıldı
}
alias SetNick {
if $sock(SockServ) {
sockwrite -nt SockServ $+(:,$1) NICK $2
}
else {
echo $color(info) -at Socket bağlantı hatası
}
}
;## Sock Code
on *:sockopen:SockServ:{
sockwrite -tn $sockname PASS $linkpass $+ $crlf $+ $&
server $linkname 1 Bot Services Agent
}
on *:sockread:SockServ:{
if ($sockerr) { echo $color(info) -at Socket botun bağlantısı kesildi. | return }
sockread %data
if PING* iswm %data { sockwrite -tn $sockname PONG $gettok(%data,2,32) | echo -a ong }
;### Gelen verileri echo için. Aktif etmek için aşağı satır başındaki ';' işaretini kaldırın
;if !$window(@SocketServ) { window -k0 @SocketServ } | aline -p @SocketServ $timestamp < %data
}
Yukarıdaki koduda mIRC'e load ettikten sonra (gerekli bilgileri kod içerisine girdiginizi varsayıyoruz)
mIRC'imizden
/SockServ
komutu ile servere linkleniyoruz. Linklenme işleminden sonra kimin nickini degiştirmek istiyor isek o kişinin server üzerindeki ID numarsını almamız lazım bunuda
/ns id NICK
komutu ile ögrenebiliriz;
örnek;
/ns id seyyah
ve NickServ;
-NickServ- seyyah: -vO0HQOmqr7NJ2wgSB/ 1
sercan nickinin ID'si: -vO0HQOmqr7NJ2wgSB/
sercan nickini degiştirmek için bu ID'i kullanarak, mircden
/SetNick <ID> <Yeni Nick>
komutu ile yani;
/SetNick -vO0HQOmqr7NJ2wgSB/ RenkliSeyyahNicki
yapıyoruz ve nickimiz degişiyor
not: Forum renk karterlerini (ctrl+k) karkterlerini göstermedigi için bire bir yazmadım, renkli nickler içerisinde yani "Yeni Nick" içerisinde nickin renklenmesi için CTRL+K karakterlerini kullanıyorsunuz.
Sonuç olarak biz dolaylı yollardan server üzerinde nickler içerisinde CTRL karakterini kullanarak renkli nicke sahip olduk.
iyi çalışmalar. Umarım anlaşılmıştır.