kalbimsin.ile.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kalbimsin.ile.biz

www.kalbimsin.ile.biz

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En iyi yollayıcılar
EmRaH
Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri I_vote_lcapÖğretme-Öğrenme Etkinlikleri I_voting_barÖğretme-Öğrenme Etkinlikleri I_vote_rcap 
Sinem
Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri I_vote_lcapÖğretme-Öğrenme Etkinlikleri I_voting_barÖğretme-Öğrenme Etkinlikleri I_vote_rcap 
By_TipSiz
MeKansiz
Emre-X
Asi_GuzeL
ibrahimk
FiyaKaLii
En son konular
» slm
Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri Icon_minitimePtsi Şub. 02, 2009 1:57 am tarafından FiyaKaLii

» Slm
Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri Icon_minitimePtsi Ocak 12, 2009 8:30 pm tarafından EmRaH

» Londra’da yaşayan Lefkos Hajji’nin (28), sevgilisi Leanne’ye (26) balonla yapmayı planladığı evlilik teklifi kendisine pahalıya mal oldu.
Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri Icon_minitimePaz Ocak 11, 2009 2:40 am tarafından Asi_GuzeL

» Bu Program Msn Yamalarinin En Etkİlİsİ Ve En İŞe Yarayani!!!!mutlaka Bakin!!!
Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri Icon_minitimeC.tesi Ara. 20, 2008 3:02 pm tarafından EmRaH

» Suskun nickler
Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri Icon_minitimePerş. Ara. 18, 2008 11:08 pm tarafından Emre-X

» www.kalbimsin.ile.biz
Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri Icon_minitimeCuma Ara. 05, 2008 7:12 pm tarafından EmRaH

» Banner Avatar etc yapim siteleri.
Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 11:24 pm tarafından EmRaH

» cr komutları , telnet komutları ve oper komutları
Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 9:27 pm tarafından EmRaH

» Windows Live Messenger eklentileri
Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 9:26 pm tarafından EmRaH

Kimler hatta?
Toplam 440 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 440 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 440 kişi Cuma Kas. 01, 2024 12:40 pm tarihinde online oldu.
Anket
Istatistikler
Toplam 26 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: aşkım

Kullanıcılarımız toplam 1108 mesaj attılar bunda 1056 konu

Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri

YazarMesaj
EmRaH
Administrator
Administrator
EmRaH

Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri Empty
MesajKonu: Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri   Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri Icon_minitimePaz Kas. 16, 2008 2:07 am

--------------------------------------------------------------------------------

Öğretme-öğrenme etkinlikleri, amaca ulaşmak için dersin nasıl işlendi¬ğini belirlemede öğretmenlere ışık tutar ve dersin öğrenci merkezli, bi¬limsel öğretim süreçleri doğrultusunda işlenmesine yardımcı olur. Etkin¬likler, farklı düzeylerdeki öğrencilere uygun olmak ve özel donanım gerektiren araç-gereçlerle sınırlı kalmamalıdır. Öğretmenler öğrencileri¬nin düzeyini, sınıf durumuna ve eldeki olanaklara göre çok sayıda ben¬zer etkinlikler tasarlayıp geliştirebilirler. Öğretmenler kendi yaratıcılıkla¬rını kullanarak, koşullar ne olursa olsun, mutlaka öğrencilerle birlikte etkinlikler yapmalıdırlar.
Öğrencilerin yapacakları sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerin eğitim-öğretim açısından büyük yaran olduğu bir gerçektir. Öğretmen, öğrencileri bu tür etkinliklere özendirmeli, öğrencilerde tek başına ya da gruplar halin¬de bu tür etkinlikler yapmalıdırlar. Bu etkinliklerde öğrencilerin yararla¬nacağı kaynaklar, öğretmen tarafından verilebilir ya da öğrenciler kaynakları kendileri araştırıp bulabilirler.
öğrencilerin yaptıkları tüm etkinlikleri kaydetmeleri sağlanmalı, bunları yazılı ve sözlü olarak sunmaları özendirilmelidir. Böylece öğrencilerin fikirleri analiz ve sentez etmeleri, anladıklarını başkalarıyla sözlü ve yazılı olarak paylaşmaları, öğrendiklerini belirli bir çerçeveye oturtmala¬rı, konuyu formüle ederek soruları yanıtlamaları ve günlük yaşamla ilişki kurmaları sağlanmalıdır. Öğrencilerin, etkinlikleri yaparken ko¬nuyla ilgili kavramları geliştirmeleri, bunları günlük yaşantılarıyla ilişkilendirmeleri, uygulama becerileri kazanmaları, araştırma ve ince¬leme planlamaları, araç-gereçleri, yöntem ve teknikleri amacına uygun bir biçimde kullanmaları, dikkatli ve önemli gözlemler yapmaları, belirli duyarlıkta ölçümler yaparak bunlardaki hataları fark etmeleri, verileri kayıt ve analiz edip elde edilecek fikirleri yorumlamaları, şartlara göre bireysel ya da işbirliğine dayalı grup çalışmaları önem taşır. Öğrenci merkezli öğretimde, bunların öğrencilerin yaşlarına ve akademik düzeylerine uygun olarak planlanmasından ve gerçekleştirilmesinden birince derecede öğretmen sorumludur. Yaygın eğitim, örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde yer alan veya bu kademeden çıkmış bireylere örgün eğiti¬min yanında veya dışında düzenlenip yürütülen tüm eğitim çalışmaları¬nı kapsar.
Yaygın eğitim alanında kitle eğitimi, yetişkinler eğitimi, halk eğitimi, toplum eğitimi ve sosyal eğitim gibi değişik konularda kullanılmaktadır. Yaygın eğitimde örgün eğitimdeki gibi belirli bir girdi olarak, hedef ya da hedef-davranışları belli bir yaş sınırlaması veya benzer yeteneklere sahiplilik gibi bir kuralları yoktur. Onun için bir yaygın eğitim etkinliği¬ne yaşları, eğitim düzeyleri/cinsiyeti, öğrenme isteği, meslekleri, işleri, farklı yerlerden, çiftçi, zanaatkar, memur, öğrenci ve ev kadını gibi deği¬şik kesimlerden herkes katılabilir.
Yaygın eğitim ülkemizde çok değişik kurumlarca düzenlenip yürütül¬mektedir. Bunlardan bazıları Milli Eğitim Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, TRT, Üniversiteler ve sendikalar bu gibi kuruluşlar bu tür eğitimi ver¬mektedirler. Yaygın eğitim, çok değişik adlarla ve pek çok konuda kurs¬larla, seminer ve toplantılarla yürütülmektedir. Yaygın eğitim örgün eğitimi desteklemeye, tamamlamaya, onun sürdürülmesine çalışan bir eğitim hizmetidir. Bazen halk eğitimi ile eş anlamlı olarak kullanıldığı görülmektedir.
Kısacası yaygın eğitim, yetişkinlere okuma-yazma öğretme, temel bilgi ve becerileri kazandırmak, en son devam ettiği öğretim kademesinden edindikleri bilgi, beceri ve yetenekleri geliştirmek ve hayatlarını kazan¬malarını sağlayacak yeni nitelikler kazandırmak amacıyla verilen okul dışı bir eğitimdir (Adem 1981:2).
http://mykalbisi.forummum.com

1 sayfadaki 1 sayfası